Општина Ивањица финансирала осам пројеката за развој сеоског туризма

glaszapadnesrbije,rs 10. март 2019. године Економија Култура Коментари

Катићи под Мучњем Стижу гости са свих страна - Катићи под Мучњем (foto: Д. Гагричић)

Општина Ивањица доделила је подстицајна средства за развој сеоског туризма у укупној вредности од 1.518.900 динара. Подносиоци пројеката појединачно су остварили право на износе од 130.000 до 200.000 динара.

На основу јасно утврђених критеријума Комисија је одобрила осам од  десет поднетих пројеката. Услове су испунили: Стојадин Видаковић из Кушића, Војин Обрдовић из Катића, Небојша Милићевић из Лисе, Драшко Милосављевић из Ивањице, Миливоје Луковић из Дајића, Радован Аврамовић из Куманице, Драгана Маричић из Вионице и Снежана Пешић из Чачка (Кушићи).

Основни циљеви ових субвенција су подспешивање квалитета услуга у сеоском туризму као и проширење капацитета што ће условити већи број гостију.

Председник општине Ивањица, Зоран Лазовић,  уручио је уговоре власницима туристичких објеката и том приликом истакао да општина Ивањица улаже максималне напоре како би у сарадњи са надлежним републичким инситуцијама побољшала свеукупан амбијент и постала примамљива сваком потенцијалном госту.

Крајпуташи, душа у камену и понос Миланџе Крајпуташи, душа у камену и понос Миланџе

Сеоски туризам постаје све актуенији, тврде власници туристичких објеката, а гости стижу из читаве Србије, све чешће и из иностранства. Ова инвестиција од огромног је значаја за власнике туристичких објеката јер ће омогућити адаптацију, проширење и уређење  постојећих капацитета.

Ово је први пут да је из општинског буџета новац опредељен за подстицај развоју сеоског туризма. Како кажу,  пракса ће заживети па се ускоро очекује расписивање новог конкурса за 2019. годину.

ГЗС/ Инфо Лига

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.