“Инфо сесија” за предузетнике на Златару

ppmedia.rs 05. март 2019. године Друштво Коментари

Детаљ са инфо сесије одржане у уторак на Златару Детаљ са инфо сесије одржане у уторак на Златару (foto: ppmedia.rs)

Одељење за привреду и локални економски развој општине Нова Варош и Регионална развојна агенција Златибор организовали су у уторак „Инфо сесију” за предузетнике, микро, мала и средња предузећа у хотелу ,,Панорама”. Циљ овог састанка је презентовање јавних позива расписаних од стране Министарства привреде као и најава других усмерених на подршку МСП развоја.

Анита Ибровић из Kанцеларије за привреду, локални и економски развој истиче да је задовољна одзивом предузетника упркос томе што неки нису били у могућности да присуствују због већ уговорених састанака, али су, према њеним речима, имали пример добре праксе.

Детаљ са инфо сесије одржане у уторак на Златару, фото: www.ппмедиа.рс

,,Одзив је био велики у смислу новорегистрованих, оних који су своје предузетничке радње регистровали у 2018. години, где се један јавни позив односио на почетнике у бизнису. Док су фирме које су у пуном јеку и развоју одазвали по примеру добре праксе и који су нам исказали поверење по ко зна који пут”, рекла је Ибровић додајући да је највећи одзив био из прехрамбене и производне индустрије.

,,Интересовање су највише показали новорегистровани предузетници који су се базирали на прераду млека и сира. Мада, поред њих било је и других заинтересованих који ће се конкурисати на неке од јавних позива за адаптацију, надоградњу, реконструкцију постојећих објеката, за неповратна средства, нову или половну опрему, нови софтвер или за надоградњу”, рекла је Ибровић.

Наташа Јовановић, виши саветник за почетнике у Регионалној развојној агенцији “Златибор” каже да Влада РС са својим ресорним министарством наставља праксу развоја предузетништва и у складу са тим планиране су одређене активности које имају за циљ унапређење општог пословног амбијента.

Инфо сесија на Златару Инфо сесија на Златару (foto: ppmedia.rs)

,,Актуелни програми и кредитне линије подстичу развој малих и средњих предузећа, као и развој малих старт ап фирми, са повољним кредитним линијама и делом бесповратних средстава. Подршка се предузећима пружа и приликом појаве на великим међународним сајмовима у иностранству”, рекла је Наташа Јовановић.

Стојанка Пауновић из фирме “Вискон”, у оквиру које постоји и млекара, рекла је да је за њу посета семинару од великог значаја.

,,До сада нисмо никада користили бесповратна средства, углавном су то били кредити код пословних банака”, рекла је Пауновић додајући да предузеће постоји већ 16 година.

,,Предузеће постоји од 2003. године, а млекара од 2009. Послујемо највише са Црном Гором и доле иде 95 посто робе, а осталих пет посто иде за Београд”, рекла је Пауновић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.