Није нормално укинути државну агенцију то нико у окружењу није урадио

glaszapadnesrbije,rs 25. фебруар 2019. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Професор Станко Црнобрња, фото: принтскрин

Један од најпознатијих стручњака за медије и професор на Факултету за медије и комуникацију Станко Црњобрња казао је, гостујући на јутарњем програму Прве ТВ, да је укидање државне агенције, како је замишљено у нацрту нове медијске стратегије, потез без преседана и да ниједна земља такав луксуз себи није дозволила.

„Неко жели да укида Танјуг да га више не видимо, и тада ћемо бити једина држава у региона која неће имати националну агенцију. Због чега је то тако? Због чега је имају Албанци, Мађари, зашто је имају Руси и Немци, а ми не? Зато што смо ми увек другачији, паметнији и знамо ми..Ми смо највећи ђаци неолибералне мантре која каже укини све оно што се зове државно или јавно, дај приватницима они ће боље. Показало се неколико пута да је то тачно али више пута до то није тачно. Поготову у пољу информисања о коме сада говоримо, међудржавним односима, у међународном праву и интернационалној дипломатији. Мора да постоје озбиљне информативне организације како год се оне звале, које раде у интересу државе и то државе као ентитета који ће да траје и који треба да траје”, рекао је Црнобрња.

Предма његовим речима дведесетих година се догодила једна велика контрареволуција, која је поукидала неке етичке норме које су владале у овом друштву доста дуго и пре Другог светског рата и отворила простор за потпуно једну нову комбинаторику како се живи и шта је Србија.

„Све озбиљне националане институције заиста треба да пораде на томе и да погледају где су и шта су у овом савременом, дигиталном времену где је све интерактивно. Једна међу најозбиљнијим институцијама је РТС, који може да каже како се код народа путем медија у јавности ствара осећај припадности нечему што је позитивно, односно држави. Ми ћемо радити то и боље. Тај распад моралних и етичких стандарда, онога што се нама десило, је био циљ наших непријатеља да се наша држава распадне. Она пак од сезоне до сезоне мења своје етичке нормативе у односу на себе саму и на окружење”, истакао је Црнобрња.

РИНА

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.