Продужен зимски распуст у свим школама у Србији

ppmedia.rs 14. фебруар 2019. године Друштво Коментари

Gimnazija foto: zlatarinfo.rs

Влада Србије одлучила је данас да продужи зимски распуст за још недељу дана, како би се смањила могућност преношења вируса грипа.

Распуст је продужен на предлог Министарства здравља, јер ће продужетак распуста значајно утицати на смањење оболевања од грипа, имајући у виду актуелну епидемиолошку ситуацију и растући тренд обољења сличних грипу.

Према подацима Института Батут, до сада је у Србији од грипа оболело 104.687 пацијената, а умрло је 29 особа пацијената чија се смрт може довести у везу са грипом.

“Велика већина пацијената који су умрли имала је удружене болести, хроничне болести – дијабетес, повишен притисак. Здравствени систем је спреман, довољни респиратора, довољно лека тамифлу”, појаснио је министар.

Лончар појашњава да је епидемиолошка ситуација у складу с кретањем обољења за ово доба години, да се ранијих година дешавало да од грипа у сезони умре од 250 до 300 људи.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.