Обука за орезивањe воћа

infoagrar.rs 31. јануар 2019. године Пољопривреда Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

У Ужицу од 05. - 09. фебруара обуку држе саветодавне службе из области воћарства.

Пољопривредна саветодавна и стручна служба “Ужице” и ове године организује четвородневну обуку за орезивање воћа. Обука почиње 5. фебруара, има теоријски и практичне део и њом ће бити обухваћена резидба дрвенастих, јабучастих, коштичавих и језграстих воћних врста. Заинтересовани се могу пријавити до 31. јануара, док је цена обуке 4.000 динара.

Теоријски део обуке изводи се у просторијама Службе у Ужицу, а практични у једном од воћњака елитних произвођача у широј околини града. Обуку држе саветодавци из области воћарства.

Након успешно завршене обуке воћари ће добити  сертификат о оспособљености за обављање правилне резидбе. Сваке године је све веће интересовање, а лане је ову обуку прошло више од 50 воћара.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.