У Златарском језеру први до крста стигао Александар Зечевић

ppmedia.rs 19. јануар 2019. године Друштво Коментари

Nisu izneverili tradiciju - plivači u Kokinom brodu Нису изневерили традицију - пливачи у Кокином Броду (foto: zlatarinfo.rs)

Шесту годину за редом у организацији Општинске управе Нова Варош, Туристичке организације ,,Златар’’ и Специјалног резервата природе ,,Увац’’, а уз благослов епархије Милешевске на Златарском језеру, код Визиторског цента у Kокином Броду, организовано је пливање за Богојављенски крст.

У хладно Златарско језеро ускочило је  16 учесника,од тога 15 момака и једна храбра девојка. Пливало се 33 метра у част и спомен на Христове године живота на земљи до васкрснућа.

-Увек је хладно, али је прелепо, ово је најбоље искушење које сам имао у животу, најлепши доживљај. Ово је шеста година како долазим и долазићу увек овде, иако већ десет година живим у Београду. Драго ми је што има много момака из Нове Вароши, надам се да ће следеће године бити бар 33 момка, како би обележили године живота Исуса Христа – казао је победник Александар Зечевиц.

Победник Александар Зечевић Победник Александар Зечевић (foto: zlatarinfo.rs)

Победнику је припала прикладна награда златни привезак у облику крста.

Поред Нововарошана који су учествовали у пливању било је и такмичара из Требиња, Тивта, Ужица и Златибора.

После такмичења присутни су могли да се послуже уз кувано вино и чај.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.