Поклон пакетићи за децу из сиромашних породица

25. децембар 2018. године Друштво Коментари

Пакетићи Центра за социјални рад (foto: ppmedia.rs)

Центар за социјални рад у Новој Вароши поделио је пакетиће за 95 малишана из породица слабијег материјалног стања.

 Поред пакетића са слаткишима чија је појединачна вредност хиљаду динара, свако дете је поводом празника добило и јенократну новчану помоћ у износу од по 3.000 динара. Средства су обезбеђена из опшинског буџета.

Пакетиће су добила деца корисника права на новчану социјалну помоћ, деца без родитељског старања, малишани родитеља који примају додатак за негу и помоћ другог лица, као и деца самохраних родитеља носилаца  права на новчану накнаду од стране локалне самоуправе.

Јелена Лековић директорка Центра за социјални рад Јелена Лековић директорка Центра за социјални рад (foto: ppmedia.rs)

– Желимо да сва деца осете атмосферу празника и бар на кратко да забораве на финансијске проблеме са којима се суочавају њихове породице. Знамо да су потребе социјално угрожених много веће и да је ово само симболична помоћ, међутим овим даривањем хтели смо да им пошаљемо поруку да нису заборављени – казала је директорка Центра за социјални рад Јелена Лековић.

Праксу поделе новогодишњих пакетића Центар за социјални рад у Новој Вароши негује више од једне деценије.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.