Тужна реалност: Зимска идила на Јабуци, коју нема ко да види

ppmedia.rs 09. децембар 2018. године Друштво Коментари

Јабука, недеља 9. децембар 2018. foto: ppmedia.rs Јабука, недеља 9. децембар 2018. foto: ppmedia.rs

У ноћи између суботе и недеље на планини Јабука смештеној између Пријепоља и Пљеваља нападало је десетак центиметара снега, па је недељно јутро на овом вису освануло у знаку зимске идиле. Јутарњи мраз и ниску температуру брзо је заменило ведро и сунчано време па је рајска лепота планинских предела дошла до пуног изражаја.

Смештена на надморској висини већој од 1.200 метара, окружена четинарима и пространим пољанама одакле се пружа незабораван поглед на планинске масиве Јадовника, Златара и Златибора, Јабука предстваља савршено место за одмор и узивање, где су издувни гасови, бука и узнемирујућа градска врева незамисливе појаве.

Зимска идила на Јабуци коју нема ко да види, foto:ppmedia.rs Зимска идила на Јабуци коју нема ко да види, foto:ppmedia.rs

Међутим, овај савршен призор крије и тужну страну, њега нема ко да види. Туристи ретко свраћају на ову планину а житељима Пријепоља као да је драже да виде и да се диве лепотама Златара и Златибора него Јабуке, и ако им се ова планинска лепотица налази на свега 15 так километара од центра града или на неких двадесетак минута вожње.

Mагловито недељно јутро брзо је заменило сунце, foto: ppmedia.rs Mагловито недељно јутро брзо је заменило сунце, foto: ppmedia.rs

Само ретки ентузијасти провели су савршен недељни дан на овој планинској лепотици.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.