Сви уз капитена, капитен испред свих

ppmedia.rs 28. новембар 2018. године Друштво Коментари

Шетња испред суда - мирни протест у Пријепољу (foto: ppmedia.rs)

Око 1500 житеља Пријепоља окупило се на протесту и мирној шетњи у знак подршке брутално претученом фудбалеру Полимља Емиру Хамзићу, који се већ више од десет дана налази у Kлиничком центру Србије. Био је то протест против лошег рада тужилаштва и судства у граду на Лиму.

Основни циљ окупљања је грађанска побуна против насиља и бахатости и жеља да Пријепоље буде град безбедан за живот свих његових житеља. Окупљеним грађанима на платоу испред Дома културе обратила се Ајла Хамзић сестра Емирова, која је упутила захтев надлежним државним институцијама да се насилницима стане на крај.

– Зашто је Пријепоље постало град убица, насилника и преступника. У чијем је интересу да се криминалци не процесуирају. Зашто тужилаштво раније није енергичније поступало по пријави полиције према насилницима који су напали Емира и нанели му повреде опасне по живот? Зашто ми као грађани морамо протестом указивати на нерад надлежних институција? Зашто је Емир морао бити жртва која треба да укаже на пропуст државних органа – упитала је Ајла и додала да ће писмо са овог протесног скупа бити упућено председнику државе Александру Вучићу, премијерци Владе Ани Брнабић и ресорним министрима правде и унутрашњих послова.

Ајла Хамзић, Емирова сестра Ајла Хамзић, Емирова сестра (foto: glaszapadnesrbije.rs)

Емирови другови сматрају да је у Пријепољу насиље све приметније, те да надлежне институције не раде ваљано свој посао.

– Мирним протестом упућујемо критике на рачун тужилаштва, суда и полиције и апелујемо на њих да коначно почну да раде свој посао. Желимо да овај град буде поново миран као што је то некада био – казао је Далибор Томашевић.

Здравствцено стање Емира Хамзића иде на боље. Он је од уторка у свесном стању и комуницира са породицом.

– Емир је од среде пребачен са интензивне неге на одељење неурохирургије Kлиничког центра Србије и опоравак иде у позитивном смеру – истакао је Мерсудин Хамзић, стриц повређеног капитена Полимља.

У име Фудбалског клуба Полимље чије боје брани Емир Хамзић обратио се подпредседник клуба Адмир Мехонић који је рекао да нападнути фудбалери нису сами, и да грађани Пријепоља не пристају на насиље.

Чин насиља над фудбалером Емиром Хамзићем, осудили су својим саопштењима за јавност СПЦ и Меџлис ИЗ Србије. На протесту и шетњи су осим грађана и пријепољских спортиста били присутни и спортисти из околних градова. На скупу је прочитано и писмо подршке које је стигло од управе ФK „Слога“ из Сјенице.

Иначе, пред Основним јавним тужилаштвом у Пријепољу, за четвртак 29 новембар заказано је саслушање осумњиченог Николе С. и више сведока, након чега се очекује подизање оптужнице. Осумњиченом се на терет ставља кривично дело наношење тешке телесне повред за које је запрећена казна затвора у трајању од 1 до 8 година

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.