Чести одрони у кањону Лима, вода прети да прекине саобраћај испод подвожњака у Хашимбеговића пољу

ppmedia.rs 20. новембар 2018. године Друштво Коментари

Пријепоље - Вода прети да прекине сабраћај Пријепоље - Вода прети да прекине сабраћај (foto: ppmedia.rs)

Na magistralnom putu od Bistrice ka Prijepolju u kanjonu Lima učestali su odroni zbog kiše koja pada jakim intenzitetom na područiju ovog kraja od ranih jutarnjih časova.

Слична ситуација је и на магистралном краку пута који од Бистрице води према Прибоју и даље ка граници са Босном и Херцеговином, где на више места на саобраћајници има камена и земље коју вода наноси са некатегорисаних путева на магистралу. Додатни проблем возачима који путују овом деоницом задаје магла која знатно смањује видљивост.

Чести одрони у кањону Лима, фото: А Ровчанин Чести одрони у кањону Лима, фото: А Ровчанин

Кишни колектори нису у стању да приме велику количину падавина па вода прети да прекине пут на уласку у Пријепоље испод подвожњака у Хашимбеговића пољу. Тачко испод подвожњака вода је дубине десетак сантиметара и прекрила је цео друм.

Према речима командира Ватрогасно спасилачке јединице у Пријепољу Вујадина Ковачевића за сада овој јединици није стигао ниједан позив за помоћ. Помно се прати цела ситуација и екипе обилазе терен и критична места.

Водостај Лима у благом је порасту, међутим за сада нема опасности од његовог изливања.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.