Васиљевић: Урадили смо 30 км путева, велики планови за следећу годину

glaszapadnesrbije.rs 20. новембар 2018. године Друштво Коментари

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић Радосав Васиљевић (foto: glaszapadnesrbije.rs)

Током овогодишње грађевинске сезоне у Новој Вароши урађено је 30 км пута вредности 200 милиона, пет спортских терена, сређени су санитарни чворови у вртићу, урађена је спомен соба Петру Бојовићу као и споменик погинулим ратницима на тргу, рекао је председник општине Радосав Васиљевић за агенцију РИНА.

„Уложили смо много и у ОШ `Живко Љујић`. Купили смо из буџета сву опрему за 12 учионица вредности 1,7 милиона динара. Урађен је мост у Бистрици, и инфраструктурно смо сва села довели у ред”, каже Васиљевић додајући да их догодине очекују и крупнији пројекти.

Председник општине наводи као најбитнији план водоснабдевање Божетића, завршетак пута од Браношевца до Златара, фудбалски терен за висинске припреме вредности 30 милиона и трг у центру града од 50 милиона.

„Следеће године ћемо мало више улагати у град, јер смо га запоставили. Многе бочне улице које до сада нисмо могли да завршимо због имовинско правних односа биће урађене. Решавање проблема је у процесу и ове зиме ће се привести крају. Нововарошани не заслужују да иду по блату и зато ће и најмања улица бити асфлатирана”, истако је Васиљевић за агенцију РИНА.

Веома велики пројекат је и пут према Панорами у вредности од милион евра. 

Према речима председника општине Нова Варош радови су прекинути због краја грађевинске сезоне који ће бити настављени на пролеће, а званично отварање се очекује на Дан општине 2019. када ће бити отворен и фудбалски терен на Златару.

Прошле године локална самоуправа је определила 22 милиона динара за одржавње путева по селима, међутим то није било довољно због обилних пролећних падавина које су направиле велике штете. Тако да је трећи ребаланс буџета био неопходан.

„Ради се о неких пет милиона које смо уштедели на другим позицијама, пребацићемо их у одељење за пројектовање и инвестиције како би исплатили извођаче радова”, наводи Васиљевић.

Потомцима Борисављевића враћено је 750 хектара шуме на Златару, први човек Нове Вароши каже да то не представља проблем за ову општину.

„Мислим да ћемо више добити него изгубити. Порез на шуму је хиљаду динара по хектару, тако да ћемо на годишњем нивоу добијати 750.000 динара. Такође, мислим да ћемо се са њима лакше договорити, него са Србијашумом, за просецање пута са Голог брда ка Друловићима, јер планирамо да изградимо нову жичару или пренесемо. Нисмо још направио лични контакт са њима, али би требало ускоро, јер они без нас не могу функционисати као ни ми без њих”, наводи Васиљевић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.