Борба за живот капитена Фудбалског клуба Полимље

ppmedia.rs 19. новембар 2018. године Друштво Коментари

Детаљ са данашње утакмице Полимља /Емир Хамзић/ Детаљ са утакмице Полимља /Емир Хамзић/ (foto: ppmedia.rs)

Лекари Клиничног центра Србије настављају и даље борбу да спасу живот брутално претученог капитена Фудбалског клуба Полимље Емира Хамзића. Он је у суботу током поподневних часова оперисан, има вишеструко напрснуће лобање и лекари га држе у вештачкој коми.

 Поред медицинских радника, над Хамзићем бдеју и његови родитељи који су у Београду и са неизвесношћу чекају позитивне вести. Други повређени играч, Џенет Халиловић, након санираних повреда главе пуштен је на кућно лечење. Због напада на фудбалере приведени су Никола С. (23), коме је одређено четрдесетосмочасовно задржавање, након чега ће бити саслушан код дежурног тужиоца, и двојица малолетника.

Житеље Пријепоља узнемирила је вест да су двојица врхунских спортиста у ноћи између петка и суботе брутално претучена, те да је један од њих животно угрожен. Самедин Јоновић, саиграч из екипе, који је те ноћи био у друштву Емира и Џенета, каже да се све одиграло муњевитом брзином и да није успео да види ко је од групе момака ударио Хамзића.

– Враћали смо се из града и кренули у пекару да једемо. Ја сам ушао унутра да поручим јело, а Хамзић је остао испред. У моменту, чула се галама и када сам се окрену видео сам гужву испред и њега како непомично лежи на асфалту. Успели смо да му “ишчупамо” језик како се не би угушио, а брзо је стигла Хитна помоћ која га је у бесвесном стању одвезла. Нисмо знали шта нас је снашло, нити сам успео да видим ко га је и чиме ударао – узнемирено прича Јоновић.

У клубу за који је наступао претучени кажу да су запрепашћени несрећом која се догодила њиховом фудбалеру. Хамзић је сјајан момак, тврде саиграчи.

– Сви у клубу смо уверени да Емир није изазвао сукоб. Молимо бога да издржи у најважнијој утакмици живота. Њега су напали момци који су добро познати полицији. Од надлежних државних органа очекујемо брзу реакцију – казао је председник Полимља Миливоје Матовић.

Портпаролка Основног јавог тужилаштва у Пријепољу Јасминка Бошковић каже да је једном пунолетном лицу због напада на фудбалере, и наношења тешких телесних повреда, одређено четрдесетосмочасовно задржавање. Како смо успели да сазнамо, и два малолетна лица, осумњичена за исто дело, налазе се у притвору у Ужицу.

Победа за центрафора 

Екипа Полимља, за коју наступа Хамзић, јуче је победила Будућност из Ариља у последњој утакмици сезоне са 4:1. Победу су посветили центарфору који је у болници. Сви се надају да ће он бити на терену од пролећа.

Извор: Новости

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.