Нерегистроване ловачке пушке и карабини не важе од 4. марта 2019.

glaszapadnesrbije.rs 13. новембар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Ловачки сабор на Агрономском факултету данас, Фото: Г. Оташевић

Српски ловци мораће до 4. марта следеће године да пререгиструју своје двоцевке и карабине, или ће остати да седе код куће кад лов почне.

То је слово Закона о оружју и муницији, излгасаног у Народној Скупштини 2015. године, и саопштено је у препуном амфитеатру Агрономског факултета у Чачку, где је данас одржан стручни скуп ловних стручњака и упосленика с подручја Моравичког, Златиборског и Рашког округа.

"Овде смо сакупили око 150 посленика из три округа, који припадају нашој бранши. Комора издаје три врсте лиценци: за ловочуварску службу, за службу за газдовања ловиштима и за израду планских докумената. У Чачку, данас, пажњу усмеравамо на прве две групе", казао је за Глас западне Србије Милован Стојић, екретар Ловачке коморе Србије.

Две су теме централне биле на овом скупу: Болести дивљачи, где је излагач био Василије Рајичевић, ветеринарски инспектор из Горњег Милановца, док је о „Службеним овлашћењима ловних радника” требало да беседи правник из Коморе и Чачанин, Радослав Карличић.

Ево шта је, и неким тренутним невољама, казао Братислав Бојовић, управник ловишта „Радиша Поштић” у Мрачајевцима и председник регионалног одбора Ловачке коморе Србије за Моравички округ.

"Препоручујемо власницима ловачког оружја де га пререгиструју, јер је то законска обавеза. Они сви имају своје објашњење, али сви морају да приложе документа која се од њих захтевају. Нека се јаве својим удружењима, помоћи ће им".

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.