Паметни сатови из града на Лиму

glaszapadnesrbije.rs 08. новембар 2018. године Друштво Коментари

Duplex satovi Слободна зона у Прибоју где се производе паметни сатови, фото: ГЗС

Америчка компанија МХТ Продукт, представиће ускоро нови модел паметног сата ( W -13 Smart watch) , са софтвером који ће бити урађен у Србији.

„Очекујемо да ће се наш производ за мање од месец дана наћи у продаји, а биће понуђен и купцима у Србији”, истакла је за ГЗС, Јасна Петровић, менаџер те америчке компаније која послује у Србији.

МХТ Продукт основан је у САД 2012. године, а пре две године покренут је производни погон у Слободној зони у Прибоју. У адаптираном погону некадашњег ФАП-а, производе се уређаји високе технологије који се контролишу путем апликације на телефону, и апарати за очување животне средине.

Шан Масоудниа и Јасна Петровић, фото: приватна архива Шан Масоудниа и Јасна Петровић, фото: приватна архива

„Директор и власник компаније Шан Масоудниа изабрао је Прибој као идеалну средину за производњу наших уређаја, јер је наишао на одличну сарадњу са локалном самоуправом и Слободном зоном. За све што нам је било потребно имали смо коме да се обратимо. Ми смо били међу првима који су дошли овде, а адаптација простора, који није био у функцији годинама, трајала је шест месеци”, изјавила је менаџерка фирме која тренутно запошљава 17 Прибојаца.

Производи из Прибоја извозе се на тржиште Америке, Аустралије и Канаде, а све што изађе из погона града на Лиму, носи натпис Made in Srbija.

У сарадњи са Националном службом за запошљавање – филијалом у Пријепољу, организована је обука за рад на ЦНЦ машинама, за 10 незапослених лица. Још 10 Прибојаца без посла обучава се за посао на склапању електро делова.

Обука на ЦНЦ машинама, фото ГЗС Обука на ЦНЦ машинама, фото ГЗС

„На почетку нам је било тешко да нађемо стручни кадар. У Прибоју има доста машинских техничара, али машине су биле другачије пре 10 или 20 година. Технологија је напредовала, то су сада компјутеризоване машине, тако да постоји потреба за обуком кандидата, који су заинтересовани да остану у тој области и раде на ЦНЦ машинама”, истиче Јасна Петровић, додајући да је обука на обострано задовољство, јер кандидати који покажу највећу заинтересованост имају могућност да добију посао у компанији.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.