Другови руше одбрану Кристининог убице

ppmedia.rs 08. новембар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Двојица пријатеља Милоша Сребрића званог Флекица, оптуженог да је маја прошле године на бензинској пумпи у Великом Мокром Лугу убио радницу Кристину Каплановић (20), биће главни сведоци против њега на предстојећем суђењу, сазнају „Новости“! Они су потписали споразум са тужилаштвом признавши да су знали да је Сребрић убио девојку и да им је он лично о томе говорио.

Ова двојица момака споразумела су се за блажу казну, јер нису пријавили Сребрића, иако су знали да је починио злочин. Један од њих је притом дао и лажни исказ о убиству, тврдећи да не зна ништа, односно дао му је алиби.

– Прикупљени су валидни докази и утврђено је да су ова двојица лагала истражне органе, чак и када су били ухапшени – наводи извор „Новости“. – У међувремену, притиснути материјалним траговима, обојица су одлучила да склопе споразум о признању кривице и признају да су лагали како би заштитили Сребрића. На тај начин они су постали на неки начин и кључни сведоци против њега.

У одвојеном поступку пред Вишим судом у Београду против двојице Сребрићевих другара донете су две правоснажне пресуде.

– На основу споразума о признању кривице, једна особа је осуђена због кривичног дела непријављивање кривичног дела и учиниоца и због лажног исказа. Друга због непријављивања кривичног дела и учиниоца – потврђено је „Новостима“ у Вишем суду у Београду. – Ове две особе потписале су споразум, по оптужном предлогу од 12. јуна ове године.

Kristina Kaplanović Kristina Kaplanović (foto: facebook)

Милош Сребрић Флекица је оптужен да је 25. маја 2017. године у вечерњим сатима током пљачке бензинске пумпе на ауто-путу Београд – Ниш повукао ороз и убио Кристину, а тешко повредио Дарка Станкова. У моменту пљачке у каси је било свега 10.000 динара.

Адвокати Југослав Тинтор и Владан Јевтић, које је Сребрић ангажовао као нове браниоце, јуче су од суда тражили време да се упознају са списима и целим предметом. На следећем главном претресу, који је заказан за 10. децембар Сребрић би требало коначно да изнесе одбрану. На прошлом рочишту он то није учинио јер је, како је тврдио, био болестан.

Судија Марина Анђелковић констатовала је јуче да Сребрић није у притвору пријавио да је болестан, уочи прошлог рочишта, како је рекао. На поновни захтев за одлагање, она је рекла да доживљава то као опструкцију предмета. Оптужени је на то одговорио да јесте пријавио, али да је то учинио на „папирићу, како се то ради“, а који није послат њој.

Сребрић је на саслушању у полицији, према незваничним сазнањима, тврдио да није убио Кристину Каплановић, да је са супругом био у Великој Плани код оца када је на телевизији објављена вест о злочину на бензинској пумпи. Тада је први пут видео и њену слику. Наводно, његова супруга му је рекла да се она сећа Кристине јер је често на тој пумпи пунила гориво. Била јој је најближа, а имала је и НИС картицу.

Познат по разбојништву

Оптужени Сребрић (на слици) је ухапшен на Вождовцу у свом стану после неколико месеци потраге и објављеног фото-робота у свим медијима. У тренутку привођења био је сам. Приликом претреса, у стану је нађена бомба.

Иначе, Сребрић је и до овог догађаја био неколико пута хапшен али и осуђиван и то махом због разбојништава. На његовој мети биле су продавнице, али и бензинске пумпе. Иза решетака је провео неколико година.

Извор: Вечерње новости

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.