Половина грађана не види сврху управника зграда

ppmedia.rs 20. октобар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

Половина анкетираних грађана незадовољна је професионалним управницима зграда, показало је истраживање портала Каматица. Управници поручују – лоше стање зграда и слаба наплата су главни проблеми.

Резултати анкете која је спроведена на порталу Каматица „Колико сте задовољни радом професионалних управника“ у којој је учествовало скоро 5.000 испитаника, показује да увођење професионалних „чувара“ зграда баш и не даје задовољавајуће резултате.

Од укупног броја анкетираних, највећи број њих, 2.490, односно скоро 50 процената сматра да се ништа није променило и да поред нових намета које имају, не виде сврху истих, док 26 одсто оцењује да је зграда сада у бољем стању.

И поред тога што је рок за бирање управника одавно истекао, 23,77 одсто испитаника још увек није изабрало управника за своју зграду.

Станари углавном нису задовољни радом управника којих тренутно у Србији има 819, али тако ни управници нису на лаком задатку.

Према речима Радована Трифунова из Удружења професионалних управника, већина зграда у којима професионални управници раде су веома старе и изузетно лоше одржаване.

Потребно је пуно улагања, а станари најчешће немају новца. У неким градовима и инвестиционо и текуће одржавање зграда је под знаком питања.

Извор: Каматица

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.