Сутра свечано отварање пута на Воденој Пољани

ppmedia.rs 28. септембар 2018. године Друштво Коментари

Друм вијуга, а пропланци узмичу пред морем четинара (foto: Д. Гагричић)

У Новој Вароши у суботу 29. септембра тачно у подне ће бити свечано отворен асфалтни пут који повезује Водену Пољану са Магистралним путем Нова Варош – Сјеница. Пресецање врпце ће бити уприличено код Шумарске куће на Воденој Пољани.

Укупна дужина пута је 3.3 километра, а изградњу пута су финансирали Влада Републике Србије са 15.000.000,00 динара и општина Нова Варош која је из свог буџета издвојила 6.500.000,00 динара.

На најлепшем делу Златара, на Воденој Пољани (1440 метара надморске висине), десетак километара од Нове Вароши, на путу према Сјеници, окружена високим четинарским шумама изграђена је црква Светих бесребреника Козме и Дамјана, данас метох манастира Милешеве. Од највишег врха Златара (Голо брдо 1627м) удаљен је свега 2км, па је приликом посете идеално спојити ове две лепоте, лепоту природе и лепоту светиње.

Šumarska kuća "Vodena poljana" Zlatar Шумарска кућа - Водена Пољана

Ова духовна оаза на Златару је намењена путницима намерницима, уметницима и туристима који траже мир и лек за душу у златарским шумама. Поред цркве подигнут је диван конак за пријем и боравак гостију у истом стилу – од дрвета – као и храм.

Новоотворени пут омогућиће свим посетиоцима да освоје највиши врх Златара и уживају у његовим бескрајним лепотама и чарима.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.