Нововарошки фолклораши на интернационалној смотри у Турској

ppmedia.rs 15. септембар 2018. године Друштво Коментари


Четрдесет фолклораша из Нове Вароши кренуло је данас пут Турске где ће заједно са културно уметничким друштвима из Чачка и Димитровграда, наредне седмице представљати Србију на интернационалној смотри фолклора.Играче је испратио и председник општине Радосав Васиљевић који им је пожелео срећан пут.

„На овом седмодневном путовању Културно уметничко друштво Нова Варош ће се потрудити да на адекватан начин представи нашу општину на смотри фолклора у Турској, а у такмичерском делу и да освоји, сигуран сам и неко завидно место. Деца су кренула у пратњи и директорке Дома културе Михрије Хаџић и представника локалне самоуправе, помоћника председника општине Маријане Ђокић”, рекао је Васиљевић.

Он додаје да ће им ова посета бити једно богато искуство, где ће имати прилику да представе и туризам, спорт, пољопривреду и привреду нововарошке општине.

Нововарошки фолклораши пред полазак у Турску Нововарошки фолклораши пред полазак у Турску (foto: ppmedia.rs Горан Рековић)

„Надамо се да ћемо у наредном периоду и ми њих моћи да угостимо. Сигуран сам да ће након повратка наши фолклораши носити само лепе утиске из Турске.”, каже Васиљевић.

Локална самоуправа је подржала КУД „Нова Варош”, ове године са 300.000 динара, док су остала средства издвојили родитељи.

Иначе, на фесивалу ће наступити око 750 учесника из десетак европских земаља.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.