Војин Вучићевић добитник ордена "Бели анђео"

zlatarinfo.rs ( Р.Прелић ) 31. август 2018. године Друштво Коментари

Владика Атанасије и Војим Вучићевић Владика Атанасије и Војим Вучићевић (foto: Раде Прелић)

На Дан успења Пресвете Богородице 28. августа 2018. године, у дану освећења радова на обнови Храма св. Благовештења у Етно селу Штитково владика епархије милешевске г. Атанасије (Ракита) одликовао је г. Војина Воја Вучићевића са оргеном "Бели анђео" I степена.

Вучићевић је за две деценије ангажовања у Хуманитарној организацији „Стара Рашка“ исказао висок степен посвећености хуманитарном раду. Његов успешан рад у Хуманитарној организацији допринео је да „Стара Рашка“ буде једна од водећеих хуманитарних организација у Србији. Њему припада највећа заслуга што је „Стара Рашка“ одликована од стране Српске православне цркве орденом "Светога Саве". Своју изузетну посвећеност хуманитарном раду Вучићевић је пренео на поље духовности, на коме је његов успешан рад крунисан највећим признањем Епархије милешевске.

Штитково

       Била је то Вучићевићу награда за изузетно успешан трогодишњи рад на прикупљању средстава за обнову Цркве у Штиткову, за бригу да се Храм обнови у целости.

Црква у Штиткову

          Хуманитарна организација „Стара Рашка“ пружа Вучићевићу подршку у његовим хуманитарним активностима, а ништа мање пружа му подршку и у активнстима на духовном плану. Све док је тако биће резултата и признања за „Стару Рашку“ и за г. Вучићевића, који ни у деветој деценији живота не посустаје у свом хуманитарном раду.

Војин Вучићевић

Велика Госпојина 28. августа је Слава и Дан села Штитково, у коме се одржава највећи сеоски Сабор од Мораве до Лима. Ове године владика милешевски г. Атанасије (Ракита) а тај дан са свештенством одржао је литургију, извршио причешће верника, резао славски колач села и освештао новоизграђени звоник.

Штитково

Дан пре Велике Госпојине „Стара Рашка“ и Одбор за обнову организовали су крстарење Кањоном реке Увац за велике приложнике обнове Храма и донаторе Хуманитарне организације. Сви они били су гости Штиткову на дан Успењa Пресвете Богородице.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.