Багер препречио пут

novosti.rs ( А. Ровчанин ) 31. август 2018. године Друштво Коментари

Славенко Тртовић (стоји) и Томо Млађеновић (у ауту) - Фото А. Ровчанин Славенко Тртовић (стоји) и Томо Млађеновић (у ауту) - Фото А. Ровчанин

Житељи Бистрице прете блокадом магистрале, јер не могу прићи кућама. Мештани кажу да машина онемогућава прилаз закупцу каменолома.

Стотинак мештана села Бистрица, више од пола године не може неометано да возилима и пољопривредном механизацијом стигне до својих кућа и имања. Разлог за то је тешка машина коју је, како наводе, "неко" паркирао на сеоски друм, након што је општина фирми из Пријепоља издала у закуп каменолом који се налази непосредно изнад пута. Грађани су се у више наврата обраћали и тражили помоћ од локалне самоуправе, полиције и саобраћајног инспектора, како би машина била уклоњена са дела пута, међутим ти покушаји су пропали, па кажу да им је једино остало да блокирају магистралу како би неко са више дистанце, из Београда, решио њихов проблем.

Багер  на каменолому  у Бистрици

- Провлачимо се више од пола године аутима испод кашике од багера, како бисмо стигли до куће, стрепимо за свој живот. Иду хладни дани и зима, треба да обезбедимо огрев, али трактори не могу да прођу путем. И имања су нам остала нобрађена јер машине нису могле да прођу. На чија год смо врата закуцали, речено нам је да нису надлежни - револтирано прича за "Новости" Томо Млађеновић и додаје да ће се грађани организовати како би следеће седмице блокирали магистралу која води ка Пријепољу и даље ка границама са Црном Гором и Босном и Херцеговином.

Његов комшија Славенко Тртовић подржава предлог за блокаду саобраћајнице.

- Просто је невероватно да је неко јачи од државе. Ишли смо у Општину, речено нам је да они нису надлежни да то реше. Куцали смо на врата саобраћајног инспектора, који нам је казао да нам ништа не може помоћи, то су нам рекли и у полицији - видно разочаран каже Тртовић.

Ттвења фирми око каменолома 

Проблеми мештана настали су након што је предузеће "Алфа транс" из Пријепоља на лицитацији закупило на 10 година каменолом у Горњој Бистрици и околно земљиште према Соколови и Мокречу, укупне површине 14,03 хектара. За закуп каменолома било је заинтересовано и предузеће "Сложна браћа" из Дрмановића, али они нису испуњавали услове конкурса. Житељи сумњају да проблем са коришћењем пута имају због трвења између ове две фирме, односно да тешка механизација која се налази на делу пута служи да онемогући прилазак камиона предузећа "Алфа транс" до каменолома.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.