Бруцоше чека још 200 места у домовима

ppmedia.rs 21. август 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

У студентским домовима у Београду, ове године, биће око 200 места више за бруцоше из целе Србије. Руководство Студентског центра „Београд“ одлучило је да повећа „уписну квоту“ за 20 одсто, с обзиром на то да има расположивих капацитета, па ће се у домове, уместо 1.000 нових академаца као претходних година, уселити око 1.200 бруцоша.

Ова одлука ће, свакако, обрадовати матуранте који из свих крајева Србије долазе да студирају у престоници. Конкуренција за добијање места у неком од студентких домова је изузетно јака, па је готово постала пракса да „испод црте“ остану и одлични ученици. Места има само за оне најбоље па су међу примљенима више од половине њих вуковци.

– Директор је донео одлуку о повећању смештајних капацитета за бруцоше за 20 одсто, што је по закону и могуће, ако за то постоје услови – каже Драган Дондур, руководлац Службе смештаја у Студентском центру „Београд“. – То је око 200 места, али још није направљена подела колико ће добити девојке, а колико момци. Највећи број бруцоша добија собе у „Карабурми“, „Патрису“, „Вери Благојевић“, неки и у Студентском граду.

Конкурс за пријем бруцоша у домове ће трајати од 3. до 18. септембра, а највише места има у Београду – 9.558 и то у 11 домова. Током лета мајстори су се уселили у објекта за смештај академаца. Како би студентима домски живот био комфорнији, из буџета су издвојена знатна средства за њихову реконструкцију и опремање – 40 милиона динара за текућа одржавања, 55 милиона за инвестиције и 20 милиона динара за опрему. Осим из буџета, радови се финансирају и из кредита Централне европске банке.

Ценовник

Цена смештаја у домовима, који су подељени у четири категорије, остаће иста и износи од 1.020 до 2.230 динара. Неће се мењати ни ценовник у студентским ресторанима, тако да ће сва три оброка дневно коштати 171 динар – доручак 40, ручак 72, а вечера 59 динара.

У престоници највоше студената семштено је у Студентском граду, који има четири блока са око 2.000 академаца. Око 60 одсто места у београдским домовима је у собама прве категорије.

Извор: Вечерње новости

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.