Спектакуларним ватрометом почео четвородневни провод на Златару

ГЗС / ПП Медиа 26. јул 2018. године Златарфест Коментари

Бранко Пуцаревић, директор ТО Златар на отварању Златарфеста 2018 Бранко Пуцаревић, директор ТО Златар на отварању Златарфеста 2018 (foto: ПП Медиа)

У Новој Вароши у току је четвородневна манифестација „Златарфест“ која је установљена пре шест година у циљу промоције привредних и туристичких потенцијала златарског краја.

 “Златарфест” ће и овога пута објединити низ традиционалних мини-манифестација, поред Златарске регате, Златних руку Златара, спортског дана, обележиће га по обичају богат музички програм.

“Златарфест” је отворио председник општине Радосав Васиљевић који је казао да окосницу развоја општина види кроз туризам, грану која је предходних година била потпуно занемарена. Потом је указао на број ноћења у хотелима на Златару који из године у годинну расте.

,,2010. године имали смо мање од 5.000 ноћења на Златару и затворене објекте без нових хотела. Данас имамо преко 100.000 ноћења годишње са попуњеним смештајним капацитетима, које чине хотелски, приватни, укључујући и сеоска домаћинства која се налазе недалеко од туристичке зоне на Златару. Обзиром на ове податке о оствареним ноћењима у току је изгрању два нова хотела, од којих ће један бити отворен крајем ове, а други крајем идуће године, сто значи да ћемо добити још додатних 100 лежајева по хотелу", истакао је Васиљевић.

Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош на отварању Златарфеста 2018 Радосав Васиљевић, председник општине Нова Варош на отварању Златарфеста 2018 (foto: ПП Медиа)

У Туристичкој организацији “ Златар” очекују да четвородневна манифестација потуче досадашње рекорде у броју посетилаца који ће стићи у град на падинама Златара. Кажу и да су са скромним буџетом припремили богат и разноврстан програм.

,,Са прилично скромни буџетом, али ништа мање разноврсним и квалитетним садржајима, покушаћемо да надмашимо ниво прошлогодишњег односно свих претходних фестивала. Планина Златар је ваздушна бања, која представља прави драгуљ западне Србије. Гости су се поново вратили на њу, а не тако давно она је само била успутну станица туристима на путу ка Јадрану", казао је директор ТО Златар Бранко Пуцаревић.

Након свечаног отварања и спектакуларног ватромета, пред неколико хиљада посетилаца на градском Тргу концерт је одржала фолк певачица Дара Бубамара. У петак вече, на истом месту ће наступити Тропико бенд док ће у суботу концерт одржати београдски бенд Трибуте Бијело Дугме. Такође, на позорници на Тргу смењиваће се аматерске дружине, певачке групе, фолклорци, трубачи а биће одржан и сабор традиционалног певања извика.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.