Бирократија јача од резултата на терену, кошаркаши Златара избачени из Прве Б лиге потезом администрације

ppmedia.rs 17. август 2018. године Спорт Коментари

КК " Златар" (foto: ppmedia.rs)

Ни освојено прво месту у Првој Регионалној лиги група Запад, током прошле сезоне, кошаркашима Златара није помогло да од ове јесени заиграју у Првој Б лиги Србије. Јачи од резултата извојеваних на терену били су бирократија и Кошаркашки савез Србије, па ће тако момци из града подно Златара уместо играња у другом по снази рангу такмичења у земљи наступити у “бетон лиги”. Све ово узбуркало је спортску јавност у Новој Вароши, а у клубу сумњају да су по среди мутне радње функционера из КСС.

Кошаркашки клуб Златар из Нове Вароши сусрео се са несвакидашњом одлуком Кошаркашког савеза Србије – избачен је из Прве Б лиге Србије због административних проблема, и ако су на паркету изборили пласман и право играња у овом рангу такмичења. Председник клуба Мирољуб Обућина каже да је оваква одлука Управног одбора КСС срамна и скандалозна, те да је клуб испунио све оно што је од њега захтевано како би од ове јесени наступили у Првој Б лиги.

– Одлука Управног одбора КСС да будемо избачени из Прве Б лиге Србије је срамна, незаконита и скандалозна. Неоправдано смо избачени и поред чињенице да је клуб поднео пријаву у законском року и уплатио котизацију за добијање лиценце за наступајућу такмичарску сезону. КСС нам је затражио и допуну документације коју је ОКК Златар доставио у жалбеном року, међутим ни то није вредело. Управни одбор Кошаркашког савеза Србије није нашу жалбу ни разматрао, већ је унапред донео одлуку, како сумњамо по “пријатељским и кумовским “ правилима да будемо изабчени из Прве Б лиге како би ту уместо нас играли тимови који на терену нису изборили пласман – разочарано истиче Обућина и додаје да се клуб неће помирити са оваком одлуком савеза те да ће правду потражити на суду а о целом случају обавестиће и ФИБУ.

Узалудно радовање играча и проливен зној на паркету Узалудно радовање играча и проливен зној на паркету (foto: ppmedia.rs)

Нововарошани су са чезњом чекивали почетак такмичарске сезоне у Првој Б лиги, цео град је се томе радовао а сада су уследили шок и неверица. Иначе, током минуле сезоне утакмице кошаркаша Златара са трибина је посматрало око хиљаду гледалаца. За функционисање клуба новчана средства обезбеђује локална самоуправа и донатори, тако да према нашим сазнањима Златар нема дуговања према играчима а редовно измирује и све обавезе према држави.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.