Промоција књиге о Шапоњићима

zlatarinfo.rs ( Д. Гагричић ) 07. август 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Да потомци не забораве корене и лозу (фото: архива издавача)

Изашла из штампе „Хроника рода Шапоњића“ Недељка Шапоњића из Комарана.

У петак, 10. августа, у 19 сати, у  Библиотеци у Новој Бароши одржаће се промоција књиге „Хроника рода Шапоњића“ аутора Недељка Шапоњића.

Издавачи књиге у едицији „Хронике села“ су  Културно-просветна заједница Србије и Библиотека „Јован Томић“ у Новој Вароши.

Храника доноси предања и  документа о  досељавању из Херцеговине, али и сеобе и повратак на старо огњиште у Шапоњића Пољу у Комаранима, те гранање лозе у Шиповику, Шапоњском врху, Виловима, Амзићима и више места Србије.

Обиље грађе о Шапоњићима у селима на левој обали Увца Обиље грађе о Шапоњићима у селима на левој обали Увца

Аутор пише и о географским карактеристикама краја, историјским и културним приликама, школству, традицији, обичајима и животу на селу, као и низу занимљивости из прошлости. Отимајући од заборава, пензионисани просветни радник Недељко Шапоњић је грађу о лози и завичају, на преко 800 страна,  сакупљао  деценијама.

Недељко Шапоњић крај једне од камених књига предака Недељко Шапоњић крај једне од камених књига предака

На промоцији ће, како је најављено, о књизи говорити Милун Милорадовић, члан уредништва КПЗ Србије и проф. др Милић Матовић, родом са Златара.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.