Златар све занимљивији за домаће и стране туристе

ppmedia.rs 05. август 2018. године Туризам Коментари

Hotel Panorama (foto: zlatarinfo.rs)

Планина Златар, једно време готово заборављена, из године у годину постаје све занимљивија туристичка дестинација. Златарци су последњих година доста радили како би привукли што више домаћих али и страних гостију. Ваздушна бања с четинарским шумама, пропланцима и ливадама, мир и тишина на месту где се сусрећу планинска и медитеранска клима, гостољубиви горштаци и домаћа храна, неки су од разлога због који гости долазе на Златар и овог лета упркос киши.

Због својих природних специфичности све чешћи је и избор спортиста, овог лета и параолимпијаца.

„Овде смо дошли први пут кад смо се за Рио припремали и показало се доста добро за наше припреме“, истиче параолимпијац Немања Димитријевић.

Параолимпијка Сашка Соколов каже да је први пут на Златару и да је презадовољна.

„Услови су одлични, што се тиче хране, смештаја и тренинга“, напомиње Соколова.

О туристичком буђењу Златара говоре и бројке. У првих шест месеци имали су више од 36.000 гостију, а пре седам година 3.000 до 4.000 за целу годину.

„Златар се вратио не само на туристичку мапу Србије, него и ван граница наше земље јер имамо све више гостију који су странци, пре свега из Мађарске, Пољске, Русије и Словеније, а све више гостију је и из Немачке и Аустрије“, каже директор Туристичке организације „Златар“ Бранко Пуцаревић.

У златарском крају су и језера, нестварни меандри реке Увац, станиште белоглавог супа – разнолико природно богатство смештено на правом месту и доброј висини. Предели попут тог су један од главних разлога због којег све више гостију долази на Златар.

За домаћине и нов задатак – како госте дуже задржати на планини. Пошто је садашњи смештај постао тесан, граде се нови хотели, ради се на оживљавању некадашњег рехабилитационог центра и припремају нови садржаји попут зип-лајна и аква парка.

Извор: РТС

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.