Краљевчани певају на Илинданској литургији

zlatarinfo.rs 31. јул 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Мешовити хор „Свети архиђакон Стефан“ из Краљева

Део хора „Свети архиђакон Стефан“ певаће у цркви Свете Тројице у Новој Вароши на литургији 2. августа, од девет сати.

Чланови мешовитог хора „Свети архиђакон Стефан“ при цркви Свете Тројице у Краљеву певаће на литургији на Илиндан  у нововарошкој цркви.

Део чланова хора, који постоји 17 година и под диригенском палицом професора Милене Стојановић и Александра Јаковљевића изводи духовну и световну музику, тренутно се одмара на Златару и наступуће на јутарњој служби 2.августа (четвртак). Литургија у цркви Свете Тројице почиње у девет сати.

На репертоару хора доховна и световна музика српских, руских и других аутора На репертоару хора доховна и световна музика српских, руских и других аутора

Према речима др Саше Атанасова, председника хора, постоји могућност (уколико то дозволе временске прилике) да чланови изведу део репертоара, у првом реду неколико патриотских песама, у порти градске цркве. Нововарошани, иначе,  имају ретку прилику да чују хорске песме.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.