У Новој Вароши у току ванредни попис имовине

ppmedia.rs 17. јул 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo (фото: Aлександар Бубања )

У оквиру пројекта “Реформа пореза на имовину”, у Новој Вароши у току је ванредни попис имовине, који се спроводи на територији целе општине. Финансијску помоћ, за реализацију овог пројекта пружила је Швајцарска агенција за подршку и сарадњу, захваљујући којој су ангажована четири лица на основу привремених и повременим послова која ће вршити попис.

Пројекат “Реформа пореза на имовину” спроводи се у 45 општина у Србији и има за циљ повећање наплате пореза на имовину, односно локалних сопствених прихода, који су значајни за модернизацију јавних услуга које пружају грађанима и приватном сектору.

Општинска управа Нова Варош позива све власнике објеката да у најкраћем року испуне своју законску обавезу и пријаве своју имовину, како би избегли санкције због непријављивања имовине. Пријава имовине се врши у згради локалне самоуправе на 1. спрат, канцеларија 102.

Такође, позвани су сви обвезници пореза на имовину који нису измирили своје обавезе, да дођу у згарду општине Нова Варош, 1. спрат, канцеларија 103, како би искористили законску могућност плаћања пореског дуга у више месечних рата, уз отпис 50% камате.

Паралелно са пописом имовине у току је израда Акционог плана за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених на основу пореза на имовину.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.