Зоран Дрндаревић први рабаџија

zlatarinfo.rs ( Д.Гагричић ) 07. јул 2018. године Друштво Коментари

Волови Зорана Дрндаревића „осмицу“ од 1,45 кубика извукли у трку (Фото: Д. Гагричић) Волови Зорана Дрндаревића „осмицу“ од 1,45 кубика извукли у трку (Фото: Д. Гагричић)

На „Сусретима златарских села“ најуспешније запреге из Кућана, Вилова и Дражевића. Горачићи победници у малом фудбалу, бацању камена с рамена и скоку у даљ.

Зоран Дрндаревић из Кућана први је рабаџија Златара, Босања и Муртенице. Победио је међу десет такмичара са воловским запрегама на седмим по реду „Сусретима златарских села“, на Ивањдан,  на вису Џаде у Мушковини.

Рабаџија

У вучењу јелове „осмице“ од 1,45 кубних друго место заузео је Томислав Матијевић из Вилова, а треће Видомир Петаковић из Дражевића. Надметање рабаџија је, иначе, дисциплина која  привлачи највећу пажњу посетилаца.

Рабаџија

Екипа Горачића била је најуспешнија:  освојила је прво место у малом фудбалу, бацању камена с рамена и скоку у даљ (Стефан Спасојевић),  док су момци из Мишевића били без премца у стругању кладаром и превлачењу кличка. Најјачи и најспретнији у вучењу конопца били су такмичари Аљиновића. Екипа Правошеве победила је у одбојци, а Урош Гујаничић ( Мушковина)у трчању на трави.

Мушковина

Мушковина

Мушковина

Успешни домаћини, уз традиционалну екипу организатора, трубаче и ресторан „Добар поглед“, били су село Дрмановићи и Аклександар Ботић, власник СТЗР „Маја“. Они су уложили напоре да се  припреме борилишта, обезбеди већа безбедност такмичара, као и више паркинг места поред асфалтног пута и на ледини.

Мушковина

Мушковина

Мушковина

За идућу годину подршку  такмичењу у старим чобанским вештинама и надметању дрвосеча и рабаџија најавили су „Агрокомбинат“ Војка Пурића и Туристичка организација општине  Нова Варош.

Мушковина

Мушковина

Небо је  имало милости према љубитељима планине и чуварима традиције. После јутарњег пљуска, који је многе одвратио да дођу на Златар, разишли су се облаци, а прве капи кренуле су иза 16 сати, кад су већ биле подељене дипломе. Посетилаца је, кажу организатори, било изнад очекивања.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.