Зоран Дрндаревић први рабаџија

zlatarinfo.rs ( Д.Гагричић ) 07. јул 2018. године Друштво Коментари

Волови Зорана Дрндаревића „осмицу“ од 1,45 кубика извукли у трку (Фото: Д. Гагричић) Волови Зорана Дрндаревића „осмицу“ од 1,45 кубика извукли у трку (Фото: Д. Гагричић)

На „Сусретима златарских села“ најуспешније запреге из Кућана, Вилова и Дражевића. Горачићи победници у малом фудбалу, бацању камена с рамена и скоку у даљ.

Зоран Дрндаревић из Кућана први је рабаџија Златара, Босања и Муртенице. Победио је међу десет такмичара са воловским запрегама на седмим по реду „Сусретима златарских села“, на Ивањдан,  на вису Џаде у Мушковини.

Рабаџија

У вучењу јелове „осмице“ од 1,45 кубних друго место заузео је Томислав Матијевић из Вилова, а треће Видомир Петаковић из Дражевића. Надметање рабаџија је, иначе, дисциплина која  привлачи највећу пажњу посетилаца.

Рабаџија

Екипа Горачића била је најуспешнија:  освојила је прво место у малом фудбалу, бацању камена с рамена и скоку у даљ (Стефан Спасојевић),  док су момци из Мишевића били без премца у стругању кладаром и превлачењу кличка. Најјачи и најспретнији у вучењу конопца били су такмичари Аљиновића. Екипа Правошеве победила је у одбојци, а Урош Гујаничић ( Мушковина)у трчању на трави.

Мушковина

Мушковина

Мушковина

Успешни домаћини, уз традиционалну екипу организатора, трубаче и ресторан „Добар поглед“, били су село Дрмановићи и Аклександар Ботић, власник СТЗР „Маја“. Они су уложили напоре да се  припреме борилишта, обезбеди већа безбедност такмичара, као и више паркинг места поред асфалтног пута и на ледини.

Мушковина

Мушковина

Мушковина

За идућу годину подршку  такмичењу у старим чобанским вештинама и надметању дрвосеча и рабаџија најавили су „Агрокомбинат“ Војка Пурића и Туристичка организација општине  Нова Варош.

Мушковина

Мушковина

Небо је  имало милости према љубитељима планине и чуварима традиције. После јутарњег пљуска, који је многе одвратио да дођу на Златар, разишли су се облаци, а прве капи кренуле су иза 16 сати, кад су већ биле подељене дипломе. Посетилаца је, кажу организатори, било изнад очекивања.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.