Одборници Нове Вароши онлајн прате трошење буџета

ppmedia.rs 22. јун 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Јавни буџетски портал, преко којег одборници могу да прате припрему и месечно извршење буџета, прве су увеле општине Рашка, Нова Варош и још осам локалних самоуправа у Србији, изјавио је генерални секретар Сталне конференције градова и општина Ђорђе Станичић.

Он је на завршној конференцији Пројекта „Ефикаснији механизми одговорности у јавним финансијама – увођење ЈБП у локалне самоуправе“ оценио да би и друге општине и градови могу да преузму искуства локалних самоуправа које су га примениле.

Преко аплликације одборници могу да прате извештаје о приходима и расходима, учествују у креирању буџета, дају примедбе и сугестије.

Пројекат је реализовао СКГО уз подршку Програма за развој Уједињених нација (УНДП), донације Шведске, а партрнери су и Државна ревизорска институција, Министарство финансија, Управа за јавне набавке, Комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки и Правосудна академија.

Извор: Радио Сто плус и ПП Медиа

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.