Дом здравља добио ново теренско возило

ppmedia.rs 09. јун 2018. године Друштво Коментари

Возни парк обновљен новим теренцем Возни парк обновљен новим теренцем (foto: ppmedia.rs)

Нововарошки Дом здравља добио је ново теренско возило “Дачиа дастер” вредно 1,8 милиона динара. Новац за куповину аута обезбедила је локална самоуправа из свог скромног буџета. Џип “Дачиа дастер” осмо је по реду возило које је добио Дом здравља у последњих пет година.

Пре њега у ову здравствену установу стигла су санитетска возила захваљујући средствима Министарства здравља, Министарства правде, ЗЦ Ужице, општине Нова Варош и других донатора. Према речима директора Дома здравља др Бранка Поповића, ово је само наставак континуираног улагања у овдашње здравство. Теренско возило намењено је побољшању здравствене заштите становништва у сеоском подручију и биће кориштено за службу патронаже и службу кућне неге, као и за теренски рад лекара.

– Поред куповине аута, општина је помогла у овој години да набавимо вредну медицинску опрему којом је побољшана здравствена заштита наших пацијената. Током лета, биће изграђен нови паркинг простор који ће бити смештен испод зграде где се налазе службе педијатрије, гинекологије и стоматологије. Ради се и пројекат за реконструкцију крова настарије зграде у болничком кругу где је смештена служба опште праксе и лабараторија – каже директор Дома здравља и народни посланик др Бранко Поповић.

Предајући кључеве од новог аута први човек општине Радосав Васиљевић је казао да је у бужету за помоћ овдашњем здравству намењено пет милиона динара.

Предаја кључева од теренца Предаја кључева од теренца (foto: ppmedia.rs (Алем Ровчанин))

– Нова Варош је град који је смештен на надморској висини већој од хиљаду метара и у њему живи више од 5000 хиљада пензинера и старих чији су домови углавном у селима. Због саме конфигураије терена и лакшег приступа пацијентима одлучили смо се да за набавку теренског возила за Дом здравља. То ће, надамо се омогућити лекарима да брже стигну до грађана којма је помоћ потребна, нарочито током зиме када су велики снегови – истакао је Васиљевић и додао да ће општина наставити и даље да улаже у здравство.

Средствима Министраства здравља на згради истуреног одељења ужичке Опште болнице у Новој Вароши урађена је замена столарије и реконструкција крова а у плану су и други грађевински радови на згради.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.