Возачи на пола сата блокирали магистралу у Пријепољу

ppmedia.rs 08. јун 2018. године Друштво Коментари

Пријепоље - блокада пута Пријепоље - блокада пута (foto: A. Ровчанин)

Протести против поскупљења горива одржан је у петак 8. јуна у градовима широм Србије. Од 17 до 17и30 часова у блокади је био и магистрални пут у Пријепољу код Електродистрибуције који води ка Црној Гори.

Незадовољни возачи организовали су се путем друштвених мрежа и на пола часа зауставили саобраћај. Блокада је извршена само неких 100- тинак метара даље од места где су малинари четири дана држали под блокадом саобраћајницу.

Организатори блокаде су на друштвеним мрежама објаснили да се боре за усвајање три захтева. Први захтев возача јесте да се усвоји нова цена горива која неће прелазити бројку од 110 динара по литру за дизел и 120 динара по литру за бензин.

Пријепољци на пола сата блокирали магистралу Пријепољци на пола сата блокирали магистралу (foto: ppmedia.rs)

Захтеви обухватају и нови прорачун цене горива и то на начин да се цена горива обрачунава тако што ће се на основну цену бензина урачунати порез па тек онда на опорезовану цену додати акцизу која не сме бити више од 50 одсто основне цене бензина.

Возачи су се у својим захтевима осврнули и на власнике који поседују аутомобиле на плин, и уврстили захтев да цена плина не сме да буде већа од половине цене безоловног бензина.

Ко је организатор протеста у Пријепољу јавности није познато.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.