Малинари задовољни након састанка са министром Недимовићем

08. јун 2018. године Пољопривреда Коментари

Zlatarinfo logo

Представници малинара задовољни су данашњим састанком са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем и кажу да су добили обећање да ће држава посредовати у разговорима малинара и хладњачара о дневној откупној цени, којом су сада незадовољни.

Председник Удружења „Лимска долина Пријепоље“ Санел Диздаревић рекао је новинарима после двочасовног састанка у Министарству пољопривреде да је договорено да се идуће недеље организује састанак малинара и хладњачара у Привредној комори Ужице.

„Нама је битно да ће се ићи у реализацију решавања дневних откупних цена које су биле погубне за нас произвођаче и које би нас докусуриле“, рекао је Диздаревић у краткој изјави новинарима.

Навео је да се тек ушло у процес договарања, те подсетио да су пре два дана два највећа купца у Србији изашла са ценом малине у Ариљу од 125 до 130 динара.

Како је рекао, цена ће у наредном периоду расти како берба буде одмицала.

На данашњем састанку са министром Недимовићем били су поред представника Удружења „Лимска долина“ из Пријепоља и Прибоја, и представници Удружења пољопривредних произвођача из Ужица.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.