Мајски откоси у силажи

zlatarinfo.rs 01. јун 2018. године Природа Коментари

Машине одмениле руке - део мобе  у Божетићима (Снимио: Д. Гагричић) Машине одмениле руке - део мобе у Божетићима (Снимио: Д. Гагричић)

Први откоси вештачке траве пали су на Белу среду у Божетићима и Дебељи и у наредна два дана завршили у спремиштима силаже, за зимску исхрану стоке.

Наша камера затекла је део мобе од пет трактора на ливади Влајка Поповића у Пољани, недалеко од школе и сеоског центра на Боровитој Главици.На врелини последњег мајског дана трактористи Милисав Курћубић и Михаило Чкоњевић купали су се у зноју и журили да велика ливада „плане“ пре мрака.

Година је, кажу сточари, поранила што нико не памти, а летина лепо понела. Са стрепљом од града слушају се временске прогонозе и  и гледа у небо... 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.