Додела средстава од опортунитета

zlatarinfo.rs ( Раде Прелић) 01. јун 2018. године Друштво Коментари

Додела средстава од опортунитета (foto: Раде Прелић)

За две године подељена 1.5 милијарда динара од опортунитета.

Београд, 1. јуна - Укупан износ средстава од опортунитета који је током три конкурса министарства правде додељен корисницима током 2016, 2017. и 2018. године износи милијарду и 148 милиона динара, ( 9,5 милиона евра евра). 

Тај износ распоређен је на скоро 300 пројеката и школа, болница и других установа, са циљем побољшања живота грађана, рекла је данас у Клубу посланика министарска правде Нела Кубуровић приликом доделе уговора добитницима средстава од опортунитета. 

Том приликом Кубуровић је указала да Министарство правде од 2016. године континуирано спроводи јавни конкурс за доделу новца, који јавна тужилаштва прикупе по основу опортунитета, са циљем избора пројеката од јавног интереса, као што су здравство, култура, просвета, хуманитарни рад и слично. 

На трећи по реду јавни конкурс из фебруара, пријавило се скоро дупло више пројеката него прошле године - њих 1.336, а износ који је распоређен био је за скоро 100 милиона већи, па су средства су износила 445 милиона динара. 

Добитници средстава су и 56 основних и средњих школа, 8 предшколских установа и музичка школа у Суботици, као школске установе којима је помоћ била најпотребнија. Они ће средства од преко 100 милиона динара утрошити на набавку рачунара, пројектора, опремање мултимедијалних учионица, набавку намештаја и опреме за ђачке кабинете, за видео надзор, реновирање и адаптацију простора (кречење, санација мокрих чворова, замена столарије, уредење улазног степеништа...). 

Кубуровић је напоменула да су ове године, међу добитницима и библиотеке, културни центри, Историјски архив и „Ноћ музике".

Олгица Минић, директор  вртића " Паша и Наташа"

Леко Колашинац, директор ОШ у Акмачићима

Додела средстава од опортунитета

У име нововарошке Предшколске установе “Паша и Наташа” уговор је у Београду потписала директор Олгица Минић, а у име Основне школе “Момир Пуцаревић” у Акмачићима директор Леко Колашинац.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.