Ново дружење Нововарошана

zlatarinfo.rs 29. мај 2018. године Друштво Коментари

Забава Нововарошана у Београду Атмосфера са ранијих окупљања Нововарошана (foto: Раде Прелић)

Још једно окупљање Златараца који живе и раде у Београду заказано је за ову суботу. У сали Дома ваздухопловства у Земуну, у улици Главној 1, од 18 часова наши земљаци у престоници имаће прилику да учествују у изборној скупштини Удружења Нововарошана у Београду.

- Позивамо све чланове и њихове пријатеље да дођу у што већем броју да заједно изаберемо ново руководство удружења, а да се истовремено захвалимо свима онима који из личних и пословних разлога нису у могућности да и даље активно учествују раду извршних органа. Својим саветима и идејама учините рад удружења још бољим и садржајнијим - каже се у саопштењу објављеном на сајту удружења и додаје да ће наши представници у главном граду и у наредном периоду наставити да промовишу културно стваралаштво људи из завичаја.

И као код Бајаге, и код нас са Златара „увек се заврши неком од наших песама. Тако ће у суботу, након скупштине, госте разгалити тамбурашки оркестар Дома културе из Нове Вароши, а када се провеселе уз звуке распеване дружине из завичаја, окупљени ће у галерији Дома ваздухопловства моћи да погледају и изложбу чланова ликовног клуба „Златарска палета“, а биће приређен и коктел. 

Нови састанак Нововарошана увеличаће и учешће глумца Београдског драмског позоришта, Сава Радовића, али и наступ етно групе. 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.