Концерт духовне песме српског народа

dknv.rs 23. мај 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Празник Свете Тројице, Српска православна црква обележава 50 - ти дан од Васкрса и 10 - ти дан од Спасовдана. Силазак Духа Светога на апостоле слава је Храма Свете Тројице из Нове Вароши који се обележава 27. маја. Тим поводом Општина Нова Варош и Дом културе "Јован Томић" организовали су концерт србских православних појаца.

Србски православни појци настали су 2011.године када су четири пријатеља са Теолошког факултета решили да, даром за песме који поседују, улепшају црквена богослужења. Како је идеја расла, ангажовање овог састава постајало је све веће. Спектар песама се ширио, па се тако и број чланова "Појаца" повећавао.

Сво љубитељи а капела певања биће у прилици да, између осталог, чују извођење духовних песама чији напеви потичу из 15 века.

Дом културе "Јован Томић", петак 25.мај 2018, 20 часова - улаз слободан

Појци - плакат

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.