У среду отварање дечијег игралишта

ppmedia.rs 14. мај 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Дечије игралиште на тргу (foto: Дејан Мариновић)

Дечије игралиште „За срећније детињство“ биће у среду стављено у фукцију и дато малишанима на употребу, ово игралиште дар је Општине Нова Варош најмлађим суграђанима.

Градски трг је изграђен 1993.године, а најмлађи суграђани су пре 10 година добили последње наменски уређено игралиште. У протеклих 10 година, није било капиталних инвестиција у инфраструктуру намењену најмлађој популацији, наводи се у општинском саопштењу уочи отварања дечијег игралишта.

Општина Нова Варош са Одељењем за инвестиције и јавне набавке била је главни покретач улагања у срећније детињство и обезбеђивање модерног и безбедног игралишта за децу Нове Вароши. У првој фази пројекта игралишта „За срећније детињство“, из локалног буџета је издвојено близу 4,5 милиона динара: за грађевинске радове и мобилијар игралишта утрошено је око 3,6 милиона, а за облагање бетонских површина око 700.000,00 динара. На игралишту површине 200м2инсталирано је 9 справа за играње деце узраста до 12 година: пењалице, клацкалице, љуљашке. Терен је постављен гумираном подлогом, предвиђеном за ове намене. Радове је извела фирма Маратон ЛДН, која је за потребе пројекта обезбедила атест о исправности и сертификат о безбедности. Извештај о контролисању квалитета и испитивању свих справа и целокупног игралишта реализовао је Југоинспект ад. Игралиште је осветљено и покривено видео надзором, 24 часа дневно. Опрема за видео надзор, вредна 1.200 долара, донирана је од стране Ратомира Пештерца, власника фирме Видеосец. На уласку у игралиште постављена је обавештајна табла о правилима безбедног понашања и намени сваке справе.

Друга фаза изградње игралишта представља озелењавање Трга и поставку бехатон плоча на површини од 650м2 на платоу око игралишта. Планирана вредност радова у овој фази износи око 1.800.000,00 динара. Завршетак друге фазе очекује се до краја јуна 2018.године.

Општина Нова Варош позива најмлађе суграђане и њихове родитеље да присуствују отварању Дечијег игралишта “ За срећније детињство“.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.