У Милешеви одржана Изборна скупштина Покрета РОД

ppmedia.rs 22. април 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

После регистрације Покрета Родољуби отаџбине и дијаспоре-РОД, који су основали лидери српских заједница на свим континентима у циљу заштите интереса српског расејања и српских интереса у целини, одржана је и Изборна скупштине Покрета РОД у симболично одабраном, манастиру Милешева и околини.

У саопштењу РОД-а, између осталог пише, да се после дужег договарања дошло до идеје да се створи једна врста покрета који би представљао 5 милиона расејаних Срба са свих континенената, као и оне у матици, и то без идеолошких одредница.

Драган Станојевић је у порти манастира Милешева прочитао припремљену и усаглашену Декларацију коју је РОД донео у циљу одбране Косова и Метохије. Касније, на дневном реду Изборне скупштине РОД-а био је избор председника, председништва, усвајање Декларације и друга питања.

На предлог Драгише Васиљевића из Аустрије и уз подршку осталих оснивача, једногласно је изабран председник Покрета РОД, привредник из Русије и Украјине, Драган Станојевић, некадашњи председник Скупштине дијаспоре и Срба у Региону.

Изабрани су и чланови председништва:

1.Борис Максимовић из Норвешке

2. Драгиша Васиљевић из Аустрије

3.Слободан Бенђо из Аустралије

4.Жељко Вранеш из Енглеске

5.Ђуро Плавшић из Немачке

На скупу се договарало о организационој структури покрета, као и о будућим облицима сарадње и окупљања чланства.

Последњег дана, чланови покрета РОД састали су се са председником општине Нова Варош, Радосавом Васиљевићем и његовим сарадницима и упознали са туристичким и привредним потенцијалом овог краја.

У саопштењу пише да је делегација РОД-а обишла производне погоне неколико успешних привредника у овом крају ради проналажења потенцијала за сарадњу и реализацију економских циљева покрета.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.