Дом у Кратову спашен од пропадања

ppmedia.rs 12. април 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Ново рухо - некадашњи задружни дом у Кратову (foto: СО Прибој)

Руинирани и зубу времена до скоро препуштен, Омладински дом у Кратову, мештани овог села јуче су званично након обнове сале ставили у употребу. На скроман и свечан начин обележен је нови почетак овог Дома, који је локална самоуправа још раније заштитила од даљег пропадања финансирањем замене крова и кровне конструкције, столарије, олука, димњака и плафона, а мештани својим радом захваљујући донацијама и локалној самоуправи обновили и салу.

Акцију мештана обнове свечане сале Омладинског дома у Кратову, подржали су донатори и локална самоуправа, те су сада у потпуности створени услови за коришћење овог објекта. Уз свечану салу опремљене су и помоћне просторије, бина, гардероба, ходници и тоалети, као и прилаз објекту и део фасаде.

Покретач акције обнове самог Дома и стављања у функцију објекта била је одборница СО Прибој из МЗ Кратово, Ивана Гудурић, чију су иницијативу подржали донатори и локална самоуправа, те су мештани овог села добили објекат захваљујући коме ће село поново заживети и обновити се саборовање. Она се у име Организационог одбора ове акције захвалила свима, на свакој врсти помоћи и што је акција спроведена у релативно кратком временском периоду, од 22. фебруара до краја месеца марта.

„Овај објекат отвара нови живот у селу, јер већ имамо најављене семинаре, крштења, братсва фамилија и нова весеља.“, рекла је одборница Гудурић, иницијатор ове акције.

Председник општине Прибој, Лазар Рвовић, поздравио је скуп у Кратову и честитао мештанима успешно спроведену акцију, нагласивши да као председник Општине, нема много избора када су овакви пројекти у питању, јер добре пројекте увек треба подржати.

Пример комшијама, акцију  мештана подржали донатори и Општина Пример комшијама, акцију мештана подржали донатори и Општина (foto: СО Прибој)

„Нама као локалној самоуправи ово је била дужност, а ја се захваљујем свим донаторима, јер ви сте урадили оно што је обавеза локалне самоуправе, која има скроман буџет. Надам се да ће ово бити добар пример и другим месним заједницама, да на овакав начин ставе своје домове у функције.“, рекао је Рвовић.

Он је најавио и постављање расвете у наредних пар месеци у Кратову, од центра села до цркве, као и нова улагања у путну инфраструктуру.

Реновирана сала Омладинског дома у Кратову, имаће своју вишеструку намену, попут одржавања разних састанака и скупова, породичних весеља, семинара, презентација, а све то ће у великој мери оживети дух села и дати пример другим месним заједницама у прибојској општини.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.