Палио ливаду, изгорела качара

ppmedia.rs 06. април 2018. године Друштво Коментари

На месту где се налазио помоћни објекат остало је само згариште На месту где се налазио помоћни објекат остало је само згариште (foto: ppmedia.rs)

У пожару који је избио у четвртак током поподневних часова у селу Рутоши удаљеном петнаестак километара од Нове Вароши, Раденку Гордићу изгорео је помоћни објекат. Захваљујући брзој реакцији комшија спашена је породична кућа, на којој је ватра начинила мању штету.

 Пожар је настао паљењем корова и ниског растиња на ливади комшије Паја Минића, а затим се касније, због непажње, проширио на суседно имање Гордића. У пламену је изгорело неколико дрвених каца и буради, затим ракијски казан и велики број ситног кућног алата који су се налазили у објекту. У гашењу пожара учествовали су житељи Рутоша, док је цистерна ватрогасне јединице на лице места стигла тек пошто је пожар саниран.

– Све се одиграло као на филму, за тили час ватрена стихија прогутала је помоћни објекат величине седам са пет метара а сами господ Бог је помогао да кућа не изгори. Све што се налазлио у објекту је изгорело, велике дрвене каце и бурад за ракију, затим казан за печење ракије, пластична бурад, ситни алат, баш све. На породичној кући, ватра је оштетила само ролетне на прозорима – у даху за “ПП Медиу” каже Раденко Гордић.

Раденко Гордић на згаришту објекта Раденко Гордић на згаришту објекта (foto: ppmedia.rs (Алем Ровчанин))

Он сумња, да је кривац за пожар и штету коју је претрпео његов несавесни комшија, који је запалио коров на ливади, да би се ватра уз помоћ ветра проширила даље на његово имање. Такође није задовољан ни реакцијом ватрогасаца којима је позив за помоћ упутио одмах пошто је приметио да се ватра приближила помоћном објекту.

– Ватрогасце сам позвао око 16 часова, скоро сат времена касније на лице места дошла су њих двојица у путничком возилу “Лада нива” без цистерне. Она је стигла, тек после накнадног позива ватрогасаца са лица места, око 18 часова. На сву срећу ветар је почео да дува у конта смеру од пожара па смо успели да сачувао кућу од пламена – наглашава Раденко.

Пошто је пожар саниран на лице места изашли су припадници Министарства унутрашњих послова и обавили увиђај.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.