Две школе као нове

novosti.rs ( A. Ровчанин ) 12. март 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Будући изглед Машинско-електротехничке школе / Фото СО у Прибоју

Канцеларија за управљање јавним улагањима издваја 407 милиона.

Владина  Канцеларија за управљање јавним улагањима ће са 407 милиона динара финансирати пројекат санације Машинско-електротехничке и ОШ "Десанка Максимовић" у Прибоју. Средства су одобрена у оквиру Програма обнове и унапређења објеката јавне намене у јавној својини - у области образовања, здравства и социјалне заштите - па ће током ове године бити једно од највећих улагања у образовне установе на територији Србије.

Пројекат поред потпуне обнове школских објеката - од фасаде, до унутрашњег уређења - подразумева и изградњу фискултурне сале коју би требало да користе ученици обе установе.

- Уз комплетну реконструкцију и довођење објекта у енергетску класу Ц, планирана је и замена подова, електро и хидро инсталације, мокрих чворова, мобилијара... Када све буде завршено, зграда ће бити као нова и међу најлепшим у Србији - објашњава заменик председника општине Саша Василић, док први човек локалне самоуправе у Прибоју Лазар Рвовић још једном захваљује Канцеларији за управљање јавним улагањима.

Одобрена средства су, каже, само део системског приступа Владе Србије која жели да помогне овој средини која је, у не тако давној прошлости, систематски уништавана, па је држава досад само за санирање стања у фирми ФАП уложила готово 100 милиона евра.

Директор МЕТШ Татјана Лучић, Саша Василић, Лазар Рвовић и директор ОШ Славомир Танасијевић / Фото А. Ровчанин Директор МЕТШ Татјана Лучић, Саша Василић, Лазар Рвовић и директор ОШ Славомир Танасијевић / Фото А. Ровчанин

- Не може се кренути у индустријску обнову без квалитетне радне снаге, а ње нема без квалитетног образовања, па је јасно да за то треба створити одговарајуће услове - нагласио је Рвовић и прецизирао то да ће у овдашње школе ускоро почети увођење дуалног образовања.

Владина Канцеларија за управљање јавним улагањима, иначе, на територији Прибоја тренутно финансира четири пројекта укупне вредности око 30 милиона динара - изградњу два моста према Сјеверину, одводне воде клизишта на Бањи и водовод у Годуши - а у почетној фази је и изградња атмосферске канализације у улицама Данила Јауковића, Рифата Бурџевића и Иве Лоле Рибара, вредан 11 милиона динара.

Локална самоуправа ће ускоро конкурисати и за средства којима би била обновљена овдашња Гимназија.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.