Од уторка поново ради скијалиште Златар

ppmedia.rs Туризам Коментари

Zlatarinfo logo

Висока спољашња температура, велики број скијаша и киша која је у недељу падала утицали су на то да се оштети ски стаза на Златару услед чега није било скијања на овој планини у понедељак. Међутим нове количине снега које су пале током ноћи између недеље и понедељка, али и снег који падао целодневно у понедељак ишао је на руку радницима скијалишта „Златар“ који су стазу оспособили и припремили да већ од уторка може да прими поново скијаше.

– Због високе температуре у данима викенда снег се отопио, доста је било и скијаша па се стаза прилично оштетила. Ипак нове количине снега омогућиле су да стаза од уторка 20. фебруара поново буде у функцији у времену од 10 до 15 часова – каже управник скијалишта „Златар“ Салих Туркмановић.

Инече, због недовољне количине снега током актуелне зимске сезоне скијало се само на трећини стазе „Златар“, у дужини од 380 метара, на њеном горњем делу, па је сезону скијања на овој планини спасио ски лифт “Сидро” док жичара четворосед ниједном није радила.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.