Шпанска Рефиса пример успешног пословања

ppmedia.rs 16. фебруар 2018. године Економија Коментари

Zlatarinfo logo

Након годину дана адаптације простора у Слободној зони Прибој и обуке радника у Шпанији, фирма Рефиса отпочела је производњу пластичних компоненти за шинска возила са 35 запослених. За разлику од све чешћих вести о проблемима поштовања права радника у погонима страних компанија, овај шпански инвеститор је уз обезбеђење прописаних услова за рад, омогућио и формирање синдиката који делује већ 6 месеци у оквиру фирме.

Правилним одабиром радне снаге и комплетном обуком обављеному матичној компанији у Шпанији, Рефиса Балкан је за првих 9 месеци рада успешно организовала производњу у којој запослени у просеку имају бруто доходак од око 80.000 динара.

Таквом пословном политиком, омогућено је да радни однос у шпанској фирми заснују и прибојци који спадају у категорију теже запошљивих лица.

На наше питање о условима рада и постојања синдикалног организовања у страној фирми, запослени су нам одговорили са осмехом.

Радници Рефисе задовољни условима рада и платом Радници Рефисе задовољни условима рада и платом (foto: ppmedia.rs)

– Након 20 година чекања на посао сада сам добила шансу да радим. Задовољна сам како условима за рад које имам тако и самим односом послодавца према нама радницима – каже радница Снежана Софијанић.

Према најавама руководства фирме, у току је обука око 30 нових радника који ће до краја године бити запослени у процесу производње коjа ће кренути са радом у две смене.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.