Реконструкција путева у западној Србији

zlatarinfo.rs 15. фебруар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo За већу безбедност саобраћаја - шири коловози (foto: Архива Златаринфа)

Директор „Путева Србије” Зоран Дробњак најавио радове на саобраћајницама у западном делу Републике.

Путеви Србије ове и следеће године имају у плану радове на рехабилитацији путева и унапређењу безбедности саобраћаја као и реконстуркцију путних праваца Пожега - Ивањица, Ивањица - Сјеница, Ваљево - Косјерић и Косјерић - Пожега.

Директор „Путева Србије” Зоран Дробњак рекао је у изјави за Глас западне Србије да се радити деоница од Паковраћа до Ужица у дужини од 37 километара. 

„Извођач радова је МБА-Ратко Митровић-Нискоградња, а са реконструкцијом која обухвата јачање и побољшање коловозне конструкције за тежак саобраћај, кренуће се чим дозволи време. Код Кратовске Стене се проширује саобраћајница, односно врше се припреме за асфалтирање, ширина коловоза је 7,1 метара", каже Дробњак.

Према његовим речима предвиђено је рехабилитација пута Ваљево - Каона - Косјерић у дужини од 21,1 километар, где ће се заменити коловозна конструкција, односно асфалт, банкине и канали. Ширина коловоза је 5,9 метара.

Идуће године, наводи Дробњак радиће се путни правац Ивањица - Сјеница у дужини од 38,3 км, где тек треба да се приступи изради пројекта.

Глас западне Србије

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.