Две фабрике за прераду малине

zlatarinfo.rs 13. фебруар 2018. године Пољопривреда Коментари

Zlatarinfo logo Малињак породице Јаџић на падинама Босања (foto: Љ. Вранић)

Захваљујући сарадњи са Мађарском, у Србији ће бити отворене две фабрике за прераду малине, прво у Ариљу и касније у Пожеги, најавио је данас министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Током посете Севојну, Недимовић је истакао да је потписан Меморандум о разумевању са Мађарском, која ће обезбедити финансијска средства, технолошку опрему и десетогодишњи уговор о извозу прерађене малине из фабрике која ће се градити у Ариљу.

Према речима министра, обавеза српског привредног друштва је да кроз кооперанте обезбеди 5.000 тона малине друге класе, намењене за индустријску прераду.

"Ако знамо да се у Србији годишње произведе више од 70.000 тона, на овај начин решавамо проблем потражње ове врсте малине, која до сада није могла да нађе купца на тржишту. Поред Ариља и Пожеге, планирано је отварање сигурно још једне фабрике за прераду малине на територији Србије", казао је Недимовић.

Извор: Танјуг

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.