У марту почиње ископавање у руднику Чадиње код Пријепоља

ppmedia.rs 10. фебруар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Енглески гигант „Металфер“ почеће већ у марту са интензивним ископавањем руде у руднику Чадиње, а план је да се у припремној фази ископа најмање 20.000 тона руде, казао је председник општине Пријепоље Драгољуб Зиндовић.

„Руда ће за сада бити транспортована до Горњег Милановца где ће у флотацији тамошњег Рудника олова и цинка бити организовано издвајање метала чији се укупан проценат бакра, олова, цинка, злата и сребра креће око седам одсто, знатно изнад процента руде у Бору који је деценијама у експлоатацији“, казао је Зиндовић агенцији Бета.

Председник Групе „Металфер“ Бранко Зечевић рекао је да „није време за дугачке приче већ за ефикасан рад“.

„‘Металфер’ интензивно ради на развоју планова за отварање рудника на локалитету Чадиње. Планира се подземна експлоатација која неће негативно утицати на околину и отварање 80 до 100 радних места“, казао је Зечевић и додао да ће више детаља о том пројекту дати у мају, до када ће све оно што планирају бити проверено у пракси.

Група „Металфер“ основана је у Лондону 1993. године, а у Србији је присутна од 2002. године и од тада је постала један од највећих произвођача челика и носилац рударских пројеката у региону.

Група је 2008. године, искористивши позицију једног локалног произвођача челичних арматурних шипки, у Сремској Митровици изградила „Металфер Стеел Милл“, од када је фокус пословања пребачен у регион Балкана уз паралелан развој сродних операција у Србији, Црној Гори и Босни.

Извор: Бета

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.