УСАИД помаже развој приватног сектора

ppmedia.rs 05. фебруар 2018. године Друштво Коментари

Златар - Детаљ са тренинга намењеног предузетницима Златар - Детаљ са тренинга намењеног предузетницима (foto: А. Ровчанин)

На Златару је одржан тренинг намењен добитницима бесповратних средстава у оквиру програма пројекта подршке развоју приватног сектора и јачања конкурентности и иновативности малих, микро и средњих предузећа у јужној и југозападној Србији подржаног од стране америчког УСАИД-а.Тренингу је присуствовало 15 предузетника из Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши добитника грантова у овом пројекту.

Циљ пројекта је јачање сектора малих, микро и средњих предузећа и предузетништва у одабраним регионима ширим повезивањем, односно унапређење њиховог развоја кроз повећање продаје, унапређење извоза и креирање нових радних места.

– Када смо пре четири године почели са реализацијом овог пројекта циљ је био да се повећа продаја, као и повећање нових радних места, сада четири године касније видимо да то даје жељени резултат – рекла је Наташа Јовановић испред Регионалне развојне агенције Златибор.

Овим пројектом је у два наврата са територија Пријепоље, Прибој и Нова Варош подржано 15 привредних субјеката из области лаке индустрије, агробизниса и текстилне индстрије, а појединачни грантови износили су 7500 долара. Корисници подршке пројекта су имали прилику да на овом тренингу стекну знање о могућностима пласирања свог производа на веће тржиште.

– Помоћ ми је много значила јер сам тако обезбедио машине, а циљ у будућности јесте повећање пословног простора као и пласирање призвода у иностранство – казао је Стефан Оташевиц који се бави призводњом намештаја у Прибоју који је уз помоћ РРАЗ и УСАИД успео да обиласком сајмова научи како да на најбољи начин пласира свој производ.

Поред привредника корисника средстава у пројекту, затим стручних служби Регионалне развојне агенције Златибор тренингу су присуствовали и представници из Развојне агенције Србије који су исказали задовољство начином на који је све протекло.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.