УСАИД помаже развој приватног сектора

ppmedia.rs Друштво Коментари

Златар - Детаљ са тренинга намењеног предузетницима Златар - Детаљ са тренинга намењеног предузетницима (foto: А. Ровчанин)

На Златару је одржан тренинг намењен добитницима бесповратних средстава у оквиру програма пројекта подршке развоју приватног сектора и јачања конкурентности и иновативности малих, микро и средњих предузећа у јужној и југозападној Србији подржаног од стране америчког УСАИД-а.Тренингу је присуствовало 15 предузетника из Пријепоља, Прибоја и Нове Вароши добитника грантова у овом пројекту.

Циљ пројекта је јачање сектора малих, микро и средњих предузећа и предузетништва у одабраним регионима ширим повезивањем, односно унапређење њиховог развоја кроз повећање продаје, унапређење извоза и креирање нових радних места.

– Када смо пре четири године почели са реализацијом овог пројекта циљ је био да се повећа продаја, као и повећање нових радних места, сада четири године касније видимо да то даје жељени резултат – рекла је Наташа Јовановић испред Регионалне развојне агенције Златибор.

Овим пројектом је у два наврата са територија Пријепоље, Прибој и Нова Варош подржано 15 привредних субјеката из области лаке индустрије, агробизниса и текстилне индстрије, а појединачни грантови износили су 7500 долара. Корисници подршке пројекта су имали прилику да на овом тренингу стекну знање о могућностима пласирања свог производа на веће тржиште.

– Помоћ ми је много значила јер сам тако обезбедио машине, а циљ у будућности јесте повећање пословног простора као и пласирање призвода у иностранство – казао је Стефан Оташевиц који се бави призводњом намештаја у Прибоју који је уз помоћ РРАЗ и УСАИД успео да обиласком сајмова научи како да на најбољи начин пласира свој производ.

Поред привредника корисника средстава у пројекту, затим стручних служби Регионалне развојне агенције Златибор тренингу су присуствовали и представници из Развојне агенције Србије који су исказали задовољство начином на који је све протекло.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.