Почињу радови на постављању видео камера у Ивањици

glaszapadnesrbije.rs 01. фебруар 2018. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo (foto: Инфо лига)

Почињу радови на постављању видео камера којима ће у Ивањици бити покривене све веће раскрснице, улице у ужем градском језгру, градски парк и прилазни путеви из правца Гуче, Сјенице, Ариља и Ушћа. Вредност радова је 5,5 милиона динара а средства су обезбеђена из буџета локалне самоуправе. Професионални видео надзор који ће Ивањица добити омогући ће већу безбедност саобраћаја, грађана и имовине.

За неки дан почеће радови на инфраструктурном делу пројекта, тачније копању канала и полагању оптике од камерних локација до полицијске станице у Ивањици.-каже за ИнфоЛИГУ заменик председника општине, Момчило Митровић.

  "Почињу радови на постављању видео камера у Ивањици. У овом тренутку ће бити монтирано 19 камера а за следећу годину планирано је још 15 што је оптималан број да се покрије читав град и све прилазне саобраћајнице. Реч је о дигиталним камерама високе резолуције и на већини ће бити обезбеђено читање картица. Предвиђен рок за радове на инфраструктурном делу је двадесет дана, вероватно ће бити продужен због временских прилика и чињенице да има преко 400 метара канала а кабл се не може провлачити док читава траса не буде довршена.-каже Митровић истичући да велику захвалност дугују и полицијској управи из Чачка која је пружила максималну помоћ при реализацији овог пројекта.

   "Морам истаћи да смо уштедели добар део средстава захваљујући одличној сарадњи наше Полицијске станице са ПУ Чачка јер су нам њихова стручна лица урадила комплетан пројекат видео надзора без надокнаде.-прича Митровић.

Он додаје да ће пре пуштања камера у рад грађани путем медија бити информисани о њиховим тачним локацијама  чиме ће бити испоштоване све законске процедуре.

Извор: Инфо лига

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.