Предраг из Чачка устао из мртвих

glaszapadnesrbije.rs Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Илустрација, фото: Профимедиа

Предраг Гостиљац (75), пољопривредни пензионер из Липнице у близини Чачка, умало да жив буде сахрањен, јер му је лекар чачанске хитне помоћи, уместо детаљног прегледа када му је позлило, само погледао беоњаче и констатовао смрт.

Да трагикомедија буде већа, када су лекари отишли, ожалошћена и шокирана родбина је већ, како обичају налажу, кренула да купује погребну опрему да би Предрага сместила у ковчег.

,,Предрагу је из чиста мира позлило у четвртак после подне у његовој кући у Липници. Око 18 сати је седео поред шпорета, грејао се и јео неко воће. У том га је положају његов син Милан оставио када је изашао из куће како би обављао послове у домаћинству. Када се вратио, пола сата касније, затекао га је у седећем ставу, опуштених руку уз тело и главе искривљене на једну страну. Одмах су позвали Хитну помоћ” прича Предрагов зет Саша, који још увек супругу не може да смири од шока који су сви заједно преживели.

Изјавили саучешће

Екипа Хитне помоћи је за 15-20 минута стигла до Липнице.

,,Лекар је прегледао непомичног таста. Изјавили су саучешће и издали смртовницу. Чланови породице су од тог тренутка почели да јављају родбини тужну вест и да организују сахрану. Врло брзо кућу су испуниле комшије, а један од њих је шураку Милану помогао да назовимртвог Предрага са столице пребаце на кревет, изнад ког се пали свећа за покој душе. Све се то одигравало уз кукњаву женских чланова фамилије, који су кренули да оплакују, испоставило се, живог човека” прича Саша.

Док су се родбина и комшије окупљали око живог покојника, Саша, који у том тренутку није био у Липници, обавестио је супругу Мају да јој је отац умро, а на себе преузео организацију сахране и куповину погребне опреме.

,,Рачунали смо да ковчег треба да набавимо одмах како би се тело покојника, док је још топло, што лакше сместило у сандук. У међувремену, у дворишту у Липници се одигравала права драма! Када су наизглед мртвог Предрага премештали са столице на кревет, никоме ништа није било необично. Међутим, после неколико тренутака, његов први комшија и кум Томо Милутиновић је приметио да се „мртвацу“ помера најпре стомак, а затим и прст. Готово сви су у том часу побегли из собе у којој је лежао „покојни“ Предраг, али кум је био присебан и одмах су поново позвали Хитну помоћ. Истог часа га је кум питао: „Предо, како си“, а он му је с кревета одговорио: „Није баш најбоље, али добро сам“”, каже Саша, који је још у шоку, али срећан што се његов таст опоравио.

Мук у чачанском Дому здравља: Лекар тражио назад потврду о смрти

У породици Гостиљац кажу да је лекар Хитне помоћи, који је приликом првог доласка издао потврду о смрти, током друге посете тражио да му се смртовница врати, што су они и учинили.

У Служби хитне помоћи, као ни у чачанском дому здравља, при којем функционише ова служба, јуче нису желели да коментаришу овај несвакидашњи догађај.

Извор: Курир


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.